SİVAS / YILDIZELİ - Yıldızeli Anadolu İmam Hatip Lisesi

AFET FARKINDALIK SAATİ

Öğrencilerimize afet farkındalık bilinci kazandırmak ve olası afet durumlarında yapılması gerekenleri öğrenmelerini sağlamak adına, ilimizde eş zamanlı 6. ders saati "Afet Farkındalık Saati" olarak belirlendi. Program kapsamında öğretmenlerimiz; deprem öncesi, deprem anı ve deprem sonrası eğitimi vererek öğrencilerimizle ÇÖK, KAPAN, TUTUN uygulamasını gerçekleştirildi.

Ülkemizde deprem bilincinin oluşturulması ve depremlere karşı hazırlıklı olunması amacıyla her yıl 1-7 Mart tarihleri arası Deprem Haftası olarak kabul edilmektedir. Deprem Haftasında, deprem ülkesi olduğumuzun bilinciyle hareket edip kendi önlemimizi alalım. Olası can ve mal kayıplarının önüne geçebilmek için evimizde kolay ulaşabileceğimiz bir yerde deprem çantası bulunduralım. Katkılarından dolayı okulumuz öğretmenlerinden Aykut ÖZKAN'a çok teşekkür ederiz.

20-12-202320-12-202320-12-2023

Yayın: 20.12.2023 - Güncelleme: 27.04.2024 08:57 - Görüntülenme: 36